baner
U bent hier: Home Welke soorten hernia bestaan er? Nekhernia

Nekhernia

Nekhernia, nekpijn tussen de cervicale wervels

Na de rughernia of lendenhernia is de nekhernia het vaakst voorkomende type hernia. De frequentieverhouding nekhernia versus rughernia bedraagt ongeveer één op zeven. De halswervelkolom bestaat uit zeven nekwervels of cervicale wervels, C1 tot en met C7, waarbij C1 het dichtst tegen de schedel ligt. Deze bovenste halswervel wordt ook wel de ‘atlas’ genoemd, de tweede halswervel is de ‘draaier’. De grootste bewegingscapaciteit ligt tussen deze 1ste en 2de nekwervel.
De meest voorkomende nekhernia's liggen tussen de 5de en 6de (C5-C6) en tussen de 6de en 7de halswervel (C6-C7), maar ze kunnen ook op de andere niveaus voorkomen. Enkel tussen C1 en C2 is geen hernia mogelijk, aangezien hiertussen geen tussenwervelschijf zit. Maar ook tussen C2 en C3, C3 en C4 en C4 en C5 kan dus een hernia plaatsvinden.
 

Dorsoo, hét slaapsysteem om hernia te verlichten

Dorsoo video

Het Dorsoo-slaapsysteem omvat een verstelbare bedbodem die bestaat uit een lattenbodem waarbij de latten rusten op hydraulische pompjes die met elkaar verbonden zijn, en een matras die bestaat uit verschillende segmenten, zij volgt de welvingen van de lattenbodem. Het systeem past zich automatisch en voortdurend aan uw slaappositie aan waardoor het lichaam in alle zachtheid en comfort perfect ondersteund wordt.

Gratis brochure Bekijk onze video